Mjesečni sastanak i predavanje 13.07.2022

Cijenjeni članovi ISACA CC,

želimo vas obavijestiti da će se drugo predavanje u srpnju  održati u srijedu, 13.7.2022. s početkom u 17:30 sati putem Microsoft Teams platforme.  Pristupni podaci su poslani članovima putem elektroničke pošte.

Predavanje će održati Vlatko Košturjak i Ivan Kalinić, a detaljnije informacije o predavanju možete pronaći u nastavku:

Tema predavanja:Stanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu
Predavač:Vlatko Košturjak, Ivan Kalinić
Kratko o predavačima:Vlatko je CTO u Divertu gdje pomaže klijentima u dostizanju željene sigurnosne razine. Ofenzivnom i defenzivom sigurnosti se bavi više od 15 godina. Aktivno radi na razvoju ofenzivnih i defenzivnih metoda i alata, te je aktivan u doprinosu i razvoju slobodnog softvera.Ivan je IT stručnjak s vrsnim poznavanjem GRC područja, upravljanja projektima, informacijske sigurnosti, upravljanja kvalitetom procesa, IT revizije i razvoja softvera. Voditelj je GRC konzultantskog tima u Divertu.
Detaljnost prezentacije:Srednje – pregled stanja i trendova informacijske sigurnosti u Hrvatskoj
Kratak opis predavanja (do 1000 znakova):Prikazati ćemo presjek stanja informacijske sigurnosti različitih organizacija u Republici Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno na 60 organizacija, a odgovori su prikupljeni od voditelja IT odjela, CISO, CSO, COO, CFO i sličnih uloga. Osvrnuti ćemo se na incidente u kojima je Diverto pružio svoju ekspertizu te pomogao organizacijama da što brže saniraju štetu i umanje posljedice.Diverto_stanje_informacijske_sigurnosti_2021.pdf
Ključne riječiInformacijska sigurnosti, kibernetička sigurnost, upravljanje incidentima, trendovi
Ciljano trajanje predavanja (bez vremena za pitanja članova)60 min
Ciljani datum predavanja13.7.2022 @ 17:30 via TEAMS