Mjesečni sastanak 14.06.2021.

Drugo lipanjsko predavanje održat će Mario Blažević i Vlatko Košturjak, a detaljnije informacije o predavanju možete pronaći u nastavku:

Tema predavanja:Stanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu
Predavač:Mario BlaživićVlako Košturjak
Kratko o predavačima:Mario Blažević je viši konzultant za informacijsku sigurnost u Divertu gdje pomaže klijentima prilikom strateškog planiranja i upravljanja informacijskom sigurnošću. Poslovima planiranja i upravljanja informacijskom sigurnošću bavi se zadnjih 12 godina s trenutnim fokusom na upravljanje kibernetičkom sigurnošću kritičnih infrastruktura.Vlatko Košturjak je tehnički direktor u Divertu gdje pomaže klijentima u dostizanju željene sigurnosne razine. Ofenzivnom i defenzivom sigurnosti se bavi više od 15 godina. Aktivno radi na razvoju ofenzivnih i defenzivnih metoda i alata, te je aktivan u doprinosu i razvoju slobodnog softvera.
Detaljnost prezentacije:Uvodna – osnovne informacije
Kratak opis predavanja (do 1000 znakova):Prezentirat će se izvještaj “Stanje informacijske sigurnosti 2020.” koji daje pregled i trendove informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj te ukazuje i na ona područja na koja bi trebali obratiti pozornost u budućnosti kako bismo održali prihvatljivu razinu ili proaktivno poboljšali informacijsku sigurnost. Cilj izvještaja je podići svijest pojedinaca i organizacija o potrebi za informacijskom sigurnošću, pružiti relevantne podatke prikupljene kroz suradnju s klijentima i potaknuti zajednicu na diskusiju o informacijskoj sigurnosti.
Ključne riječiinfosec croatia 2020 report 
Ciljano trajanje predavanja (bez vremena za pitanja članova)60 min. 
Ciljani datum predavanja14.06.2021 @ 17:30 via ZOOM

I ovaj mjesec smo, radi situacije s COVID-19 pandemijom, odlučili održati mjesečno predavanje putem Zoom platforme. Pristupni podaci su poslani članovima putem elektroničke pošte.