Mjesečni sastanak 07.06.2021.

Redovno mjesečno predavanje održat će Goran Polonji, a detaljnije informacije o predavanju možete pronaći u nastavku:

Tema predavanja:Upravljanje kibernetičkim incidentimaCCS – Cyber Conflict Simulator
Predavač:Goran Polonji
Kratko o predavaču:Goran Polonji je konzultant u području informacijske sigurnosti i certificirani IT revizor.
Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, smjer Industrijska elektronika. U stručnoj karijeri radio u tvrtkama EuroComputer Systems, HEP, Bell&Bandack. Godine 2002. s partnerom Zdenkom Ćorićem osnovao tvrtku Utilis specijaliziranu za razvoj poslovnih aplikacija, IT reviziju i savjetodavne usluge u području informacijske sigurnosti. Surađuje s većim brojem tvrtki i institucija na poslovima voditelja sigurnosti informacijskog sustava te unutarnje ili vanjske revizije. Certificirani je auditor CISA, Cybersecurity Auditor i ISO 27001 LA. Zadnje tri godine intenzivno radi s razvojnim timom Utilisa i istraživačkim timom FER-a na razvoju Cyber Conflict Simulatora, sustava za uvježbavanje odgovora na kibernetičke incidente. Vrijeme koje mu u danu preostane od posla i obitelji, provodi veslajući na Jarunu.
Detaljnost prezentacije:Uvodna – osnovne informacije
Kratak opis predavanja (do 1000 znakova):Svjedoci smo kako proteklih godina kibernetički incidenti predstavljaju sve veću prijetnju sigurnosti naših informacijskih sustava. Iz tog razloga sve veća pažnja se pridaje odgovarajućoj pripremi za odgovor na kibernetičke incidente kojima možemo biti izloženi. Ujedno i regulatorni okvir postavlja sve više zahtjeva u smislu adekvatne pripreme i uvježbavanja odgovora na kibernetičke napade i osiguravanje kontinuiteta poslovanja u slučaju  takvih ugroza. Tijekom predavanja ćemo objasniti zašto je važno adekvatno se pripremati za incidente tipa kibernetičkog napada, s kakvim se izazovima u pripremi i vježbama susrećemo te ponuditi jedan od mogućih načina provođenja vježbi korištenjem Cyber Conflict Simulatora koji je razvila tvrtka Utilis.
Ključne riječiUpravljanje kibernetičkim incidentima, Incident management, Cyber Conflict Simulator, CCS 
Ciljano trajanje predavanja (bez vremena za pitanja članova)60 min. 
Ciljani datum predavanja07.06.2021 @ 17:30 via ZOOM

I ovaj mjesec smo, radi situacije s COVID-19 pandemijom, odlučili održati mjesečno predavanje putem Zoom platforme. Pristupni podaci su poslani članovima putem elektroničke pošte.